Denne hjemmeside benytter cookies for at forbedre oplevelsen for den besøgende. Læs mere her.

Mål

Vores finansielle mål på mellemlangt sigt

Omsætningsvækst

Det er Bravidas mål at øge omsætningen med over 10 % om året, heraf skal 5 % opnås via organisk vækst og mellem 5 og 7 % skal opnås gennem opkøb.

Driftsmargin

Det er Bravidas mål at opnå en justeret EBITA-margin på over 7 % inklusive den udvandende effekt fra opkøb.

Cash generation * se definitioner

Bravidas mål er en cash generation på over 100 %.

Kapitalstruktur

Bravidas kapitalstruktur skal muliggøre en høj grad af finansiel fleksibilitet og give råderum til opkøb. Selskabets mål er en gældssætningsgrad på omkring 2,5 x nettogælden/justeret EBITDA.

Udbyttepolitik

Det er Bravidas mål at udbetale mindst 50 % af koncernens konsoliderede nettoresultat, under hensyntagen til andre faktorer, såsom finansiel position, cash flow og vækstmuligheder.

Vores langsigtede mål

Kunder og marked

Vores ambition er at have markedets mest tilfredse kunder, som har lyst til at vende tilbage til Bravida og anbefale os til andre.

Det stærkeste varemærke

Ifølge vores egen varemærkeundersøgelse, som blev gennemført i foråret 2015, er Bravida det mest kendte varemærke i Skandinavien inden for installation, mens vi er lidt mindre kendt på servicesiden (undersøgelsen omfattede ikke Finland).

Lokal markedsleder

Bravida skal være størst eller næststørst på de lokationer, hvor vi vælger at være aktive.

 

Øvrige langsigtede mål

Service skal være større end installation

I 2015 stod service for 46 % af omsætningen og installation for 54 %.

Den mest attraktive arbejdsgiver

I 2014 nåede vi en samlet medarbejdertilfredshed (MMI) på 66 på koncernniveau. Vores mål er 75. Til sammenligning var den gennemsnitlige værdi 63 for virksomheder i Sverige. Bravida Danmark havde en medarbejdertilfredshed på 71. Undersøgelsen gennemføres hvert andet år.

Førende leverandør af energieffektive og miljøvenlige løsninger

Vi fortsætter med at styrke vores kompetencer inden for energieffetive løsninger, blandt andet gennem opkøb. Vi arbejder for at mindske vores egen miljøpåvirkning, blandt andet vores CO2 emission.

Ingen arbejdsskader

Ingen medarbejder skal rammes af fysiske eller psykiske skader som følge af arbejdet. I 2015 steg Bravidas arbejdsskade frekvens* fra 9,4 til 11. Sygefraværet steg fra 4,7 % til 5,3 %.

*Antal ulykker, som fører til mindst en dags sygefravær pr. 1 million arbejdstimer.