Elektrikerlærlingen Miri lever med et usynligt handicap

Bravida er en stolt del af Solsikkeprogrammet, og en af dem der bærer Solsikkesnoren er elektrikerlærling Miri Rye Sabag, der er diagnosticeret med ADHD, og selvom hun kun har haft solsikken om halsen i et par måneder, har hun allerede oplevet, hvordan snoren kan være med til at gøre en forskel i dagligdagen.

Nyhed

”Min form for ADHD gør, at jeg bl.a. har svært ved at opbygge vaner. Jeg lever i nuet, og hvis noget ikke er nuet, så eksisterer det ikke for mig, det kan for eksempel være deadlines – der er snoren en hjælp, fordi den er med til at skabe en forståelse for, at jeg nogle gange skal have ting gentaget eller forklaret på en anden måde, eller at det kan være en hjælp, hvis jeg får instrukserne ned på skrift.”

Og i og med at kendskabet til Solsikkeprogrammet udbredes, så har flere af hendes undervisere på skolen genkendt den og spurgt nysgerrigt ind til brugen. Og ifølge Miri kan genkendelsen være med til at skabe tryghed og ekstra forståelse:

”At bære den åbner jo op for en dialog om, hvad den betyder, det kunne for eksempel være med ens medstuderende, svend eller kolleger. Hvis man ikke har mulighed for at signalere det, så har folk i ens nærmiljø jo ikke en chance for at tage ekstra hensyn – så det kan være en stor hjælp i hverdagen, både for mig som bruger og for dem omkring. Hvis jeg for eksempel mangler overskud i en periode og ikke lige er så god til at rette kontakt til folk, så er det rart, at dem omkring mig ved det – at bede om hjælp kan være svært, og der kan den virkelig være en hjælp.”