Bravida Danmark vinder teknikentreprise på Viking Link projektet

Bravida Danmark har underskrevet aftale med Energinet om teknikentreprise på el, VVS, ventilation, køl og bygningsautomatik på Viking Link-projektet. Arbejdet skal udføres i forbindelse med opførsel af ny omformerstation til den kommende ca. 765 km lang elforbindelse mellem det sydlige Jylland og England. Den samlede ordresum beløber sig til ca. DKK 61 mio.

Pressemeddelelse

Elforbindelsen mellem Danmark og England vil give en mere effektiv udnyttelse af vedvarende energi, adgang til bæredygtig energiforsyning og øget forsyningssikkerhed. Projektet indebærer, at der skal bygges en omformerstation, der omformer strømmen mellem jævnstrøm og vekselstrøm, i hvert land, og at der skal lægges sø- og landkabler mellem de to omformerstationer. Bravida skal stå for en række tekniske installationer på den danske omformerstation i Revsing.

- Vi er meget stolte af at være en del af et så specielt og sjældent infrastrukturprojekt som Viking Link, som skal sikre en mere effektiv udnyttelse af vedvarende energi. Og så er vi glade for at bidrage til et projekt, der på sigt vil forbedre forsyningssikkerheden. Det er et stort projekt, som vi sjældent ser i Syddanmark, og vi ser frem til samarbejdet med Energinet og de øvrige entreprenører, siger Jørn Tønnes, regionsdirektør i Bravida Danmark Region Syd.

- Det er selvfølgelig en stor milepæl at komme i gang med byggeriet af stationen. Det er noget, vi har arbejdet frem mod længe, så det bliver spændende at se planerne blive til virkelighed, siger Arne Hartwigsen, delprojektleder i Energinet for Civil Works i Revsing.

Arbejdet på omformerstationen omfatter alle elinstallationer, levering af tavler, lynafledning, udligning og jording og byggestrømsentreprisen. Derudover skal Bravida levere og installere sikringsinstallationer, køleanlæg, ventilationsanlæg, VVS-installationer og CTS.

Projektet forventes afsluttet i maj 2022.