Bravida indgår stor rammeaftale på stationsvedligehold for Energinet

Bravida Danmark har indgået en ny rammeaftale med Energinet om vedligehold af Energinets stations-, HVDC- og kabelanlæg. Rammeaftalen løber fra januar 2023 og 5 år frem.

Pressemeddelelse

Rammeaftalen er delt i 5 delaftaler, hvoraf Bravida er tildelt 3 af delaftalerne, hvilket er det højeste antal en entreprenør kan tildeles. Delaftalerne gælder for henholdsvis Nord- og Østjylland, Sønderjylland og Fyn, samt Nordvest- og Sydsjælland samt Lolland/Falster. Kontrakterne indeholder eftersyn, forebyggende og afhjælpende vedligehold af Energinets stationer. Opgaven indeholder derudover også viceværtsopgaver på Energinets ejede bygninger på højspændingsstationer samt transmissionsbagvagt og transmissionsvagt.

- Vi er meget glade for at have genvundet kontrakten i Nord- og Østjylland samt Nordvest- og Sydsjælland samt Lolland/Falster, som vi har et godt kendskab til i forvejen. Derudover ser vi meget frem til at starte på den nye delaftale, der omfatter Sønderjylland og Fyn. Vores infrastrukturafdelinger arbejder målrettet for at få flere drift og vedligeholdelsesaftaler i hus, så det er meget positivt at vi endnu engang bliver valgt til at varetage drift og vedligehold for Energinet, siger Ole Høgh, direktør for region infrastruktur.

Også projektleder hos Energinet Asset Optimering, Martin Werner Thomsen, er tilfreds med at aftalerne er på plads:

- Det er vigtigt for danskernes elforsyning, at Energinets højspændingsstationer og andre elanlæg løbende bliver vedligeholdt, og derfor er vi glade for at have indgået aftaler for en stor del af vores anlæg de næste fem år. Derudover har det været vigtigt for Energinet at sikre, at samarbejdet med vores nye leverandører sker med et grønt mindset for øjet, således at vi også på vedligeholdelsesområdet bevæger os kontinuerligt i en grønnere retning.

Rammeaftalen vil primært blive håndteret af Bravidas landsdækkende infrastrukturafdelinger. Derudover vil Bravidas brand, sprinkler, køl og ventilation på specifikke eftersyn blive involveret. Dette er helt i tråd med Bravidas strategi, hvor samarbejdet mellem afdelingerne skaber en totalløsning for Energinet.

Kontraktsummen vil samlet beløbe sig på over 200 mio. dkk, og hver delaftale skal beskæftige mellem 5 og 7 mand ved normalbelastning.