Bravida sætter fokus på inklusion for personer med usynlige handicap og bliver en del af Solsikkeprogrammet

Personer med usynlige handicap, der arbejder hos eller besøger Bravida kan nu få udleveret Solsikken, hvis de ønsker at signalere til kolleger og kunder, at der kan være behov for ekstra tid, tålmodighed eller hjælp.

Pressemeddelelse

For personer med usynlige handicap kan det være stressende eller belastende at være i omgivelser med mange mennesker omkring sig. Med Solsikkesnoren kan de gøre det usynlige synligt og signalere, at der kan være behov for ekstra tid, tålmodighed eller hjælp.

For personer med usynlige handicaps som adhd, autisme, ordblindhed eller eksempelvis stammen kan det nemlig være en ekstra barriere for at føle tryghed i hverdagen, hvis man samtidig oplever at skulle forklare sine udfordringer for at skabe forståelse.

Bravida har derfor tilsluttet sig Solsikkeprogrammet. Det betyder, at Bravida fremover vil udlevere Solsikkesnoren og at Bravidas medarbejdere trænes i, hvad et usynligt handicap er, hvad Solsikkesnoren betyder, og hvordan man bedst møder og hjælper en person, der bærer Solsikkesnoren.

- Vi er over 3000 medarbejdere, og vi er alle forskellige - derfor vil vi gerne give den ekstra tryghed, samt signalere at vi har plads til alle uanset handicap eller udfordringer. Vi ønsker at være tilgængelige og inkluderende, også selvom man har et usynligt handicap, så det giver kun mening, at vi nu også er en del af Solsikkeprogrammet, siger HR-chef Tinne Bertelsen fra Bravida Danmark.

Den grønne snor med solsikker kan bæres, når man ønsker at gøre sit usynlige handicap synligt. Det er helt frivilligt, om man ønsker at bære den. Solsikkesnoren udleveres uden spørgsmål fra Bravidas HR eller hos den ansvarlige på en af Bravidas lokationer.

-Solsikkesnoren signalerer tydeligt til omverdenen, at man kan have behov for lidt ekstra tid, tålmodighed eller hjælp. Derfor er vi glade for, at Bravida nu er en del af Solsikkeprogrammet, og dermed er med til at synliggøre det usynlige, samt at deres medarbejdere står klar til at vise hensyn,” siger Stine Marsal, Nordic Regional Director for Solsikkeprogrammet.

Om Solsikkeprogrammet:
Solsikkeprogrammet arbejder for at skabe og øge trygheden i mødet mellem mennesker, der lever med usynlige handicap, og alle andre mennesker. Det sker ved at udbrede viden om usynlige handicap og ved hjælp af Solsikkesnoren. Solsikkesnoren kan bæres af alle, der lever med et usynligt handicap - f.eks. hjerneskade, angst, ADHD, tourettes, autisme og demens mv. Snoren kan bæres af både børn og voksne.

Solsikkeprogrammet og Solsikkesnoren blev skabt i 2016, da Gatwick Lufthavn i London ønskede at give passagerer med usynlige handicap en bedre og mere tryg rejseoplevelse. 

I samarbejde med forskellige handicaporganisationer skabte man Solsikkesnoren - en gul solsikke på en grøn baggrund. Et diskret, men synligt symbol til omgivelserne, at man kan have brug for ekstra tid, tålmodighed eller hjælp.