Aalborg Havn - Energioptimering med LED

Med en årlig driftstid på 4.000 timer giver ny LED løsning en besparelse for havnen på over 80.000 KWh/år. Projektets tilbagebetalingstid er kun godt to år.

Opgaven

Som led i en målrettet indsats for at reducere elforbruget på havnens arealer ønskede Aalborg Havn at udskifte den eksisterende pladsbelysning på et stort erhvervsareal, som Danske Fragtmænd lejer til terminal og lagerhotel·. Ud over energibesparelser skulle projektet også medvirke til at sikre en bedre belysning på området og samtidig reducere vedligeholdelsesomkostningerne.

Løsningen

Opgaven blev udbudt, og Bravida vandt med en fleksibel og avanceret løsning til udskiftning af de eksisterende højmaster med nye LED projektører inkl. energi- og lysberegning og fjernkontrolleret styring via web eller apps. I alt er 32 stk. 1.000 W projektører udskiftet med 200 W LED projektører. 

Resultatet

Udskiftningen blev gennemført på en uges tid med et resultat, som Aalborg Havn er meget tilfreds med. Med en årlig driftstid på 4.000 timer giver den nye løsning en besparelse for havnen på over 80.000 KWh/år. Projektets tilbagebetalingstid er kun godt to år. De nye LED projektører giver det ønskede kraftigere og mere naturlige lys på pladsen, og LED armaturernes levetid på godt 12 år betyder en betydelig reduktion af omkostninger til udskiftning og vedligehold i forhold til de tidligere lyskilder.

Download casen som PDF

Fakta:

Kunde:

Aalborg Havn

Omfang:

32 stk. 1000 W projektører udskiftet med 200 W LED

Energi- og lysberegning

Eksisterende anlæg:

Demontering og affaldshåndtering

Nye anlæg:

Levering og montering

Styring:

Ombygning, levering og montering