Viking Link – opførsel af ny omformerstation

Bravida står for en række tekniske installationer på den danske omformerstation i Revsing. Omformerstationen etableres i forbindelse med Viking Link projektet, hvor en elforbindelse mellem Danmark og England vil give en mere effektiv udnyttelse af vedvarende energi, adgang til bæredygtig energiforsyning og øget forsyningssikkerhed.

Opgaven

Jan_2.PNG

Bravida Danmark underskrev i 2020 aftale med Energinet om teknikentreprise på el, VVS, ventilation, køl ogbygningsautomatik på Viking Link-projektet. Viking Link er en kommende ca. 770 km lang elforbindelse baseret på jævnstrøm (HVDC) mellem station Revsing i det sydlige Jylland og Bicker Fen i Lincolnshire i England. Projektet indebærer, at der skal bygges en omformerstation, der omformer strømmen mellem jævnstrøm og vekselstrøm, i hvert land, og at der skal lægges sø- og landkabler mellem de to omformerstationer.

Løsningen

Bravidas rolle er at levere teknikentreprisen på den danske omformerstation i Revsing. Der er to store entrepriser, hvoraf den ene er MT Højgaard, som leverer fundamenter og bygninger, og Bravida leverer alt teknikken til huset. Arbejdet på omformerstationen omfatter alle elinstallationer, levering af tavler, lynafledning, udligning og jording og byggestrømsentreprisen. Derudover skal Bravida levere og installere sikringsinstallationer, køleanlæg, ventilationsanlæg, VVS-installationer og CTS.

For at se materialet skal du godkende brugen af cookies.

Klik her for at ændre dine cookie-indstillinger