LED vejbelysning for Aalborg Havn

Som led i en målrettet indsats for at reducere elforbruget er Aalborg Havn i gang med en løbende udskiftning af belysningen på havnens arealer og veje.

Opgaven

Som led i en målrettet indsats for at reducere elforbruget er Aalborg Havn i gang med en løbende udskiftning af belysningen på havnens arealer og veje. Det gælder blandt andet en større firesporet vej, der benyttes af trafikken fra offentlig vej til havnens erhvervsarealer. Ud over energibesparelser skulle projektet også medvirke til at sikre en bedre belysning på vejarealet og samtidig reducere vedligeholdelsesomkostningerne.

Løsningen

Opgaven blev udbudt, og Bravida vandt vejbelysningsprojektet sammen med en opgave om udskiftning af pladsbelysningen på et større erhvervsareal. (se Månedens Case april 2016) Løsningen omfattede udskiftning af 23 stk. 125 W kviksølv lamper med nye 56 W LED armaturer inkl. energi- og lysberegning samt multistyring med en række indbyggede funktioner.

Resultatet

Udskiftningen blev gennemført på et par dage med et resultat, som Aalborg Havn er meget tilfreds med. Med en årlig driftstid på 4.000 timer giver den nye løsning havnen en energibesparelse på næsten 75 procent i forhold til den tidligere løsning. De nye LED armaturer giver samtidig det ønskede kraftigere og mere naturlige lys på vejen, og LED armaturernes levetid på godt 12 år betyder en markant reduktion af omkostningerne til udskiftning og vedligehold.

Download casen som PDF