Opgradering af energimærke ved etablering af solceller

Bravida har ydet rådgivning og lavet energiberegninger samt etableret og tilsluttet solcelleanlæg for Park Street Nordicom i deres 1.950 m2 store kontorejendom i Næstved.

Opgaven
Ejendomsselskabet Park Street Nordicom udvikler og administrerer ejendomme i hele Danmark, bl.a. en 1.950 m2 stor kontorejendom i Næstved, som er udlejet til Vejdirektoratet. Som offentlig lejer har Vejdirektoratet et lovpligtigt krav om, at bygningen som minimum skal have energimærke B. Da bygningen ved sidste mærkning havde energimærke C, fik Bravida opgaven af finde en løsning, der kunne opgradere mærket.
Solceller, Næstved

Løsningen
Sammen med en energikonsulent gennemgik Bravidas teknikere bygningen for at finde energibesparende foranstaltninger, der kunne opgradere mærket.
Løsningen blev installation af et 100 m2 stort solcelleanlæg, der forventes at producere 15.500 kWh om året med en udnyttelsesgrad på 65 procent. Dermed opnåede Vejdirektoratet det ønskede energimærke B, og Park Street Nordicom kunne samtidig reducere energiregningen for lejer med ca. 20.000 kr.

Download case som PDF