Scandic Aalborg City – effektiv energioptimering af ventilationsanlæg

Scandic Aalborg City arbejder målrettet på at være Nordjyllands mest klimavenlige hotel. Som led i denne strategi har Bravida energioptimeret ventilationsanlæggene hos det Svanemærkede hotel. Resultatet er store energimæssige og økonomiske besparelser med en tilbagebetalingstid på under et år.

Opgaven

Scandic X Bravida2.jpeg

Scandic er Danmarks eneste Svanemærkede hotelkæde med målrettet fokus på f.eks. ressourceforbruget i hvert enkelt af kædens 30 hoteller i Danmark. Et godt eksempel er kædens 168 værelsers store Scandic Aalborg City, som i perioden 2019 til 2022 har gennemført en række energioptimeringstiltag, som har reduceret energiforbruget med hele 18 procent. I forlængelse af dette har hotellet i foråret 2023 i samarbejde med Bravida haft fokus på at energiforbedre ventilationsanlæggene.  

Løsningen

Bravida har stået for gennemgang af de eksisterende løsninger, beregninger og dimensionering af nye løsninger samt installation og opfølgning. Arbejdet har omfattet udskiftning af ventilationen i hotellet 2 VE aggregater med lavenergi ventilatorer fra EBMPapst. Ventilatorerne er koblet direkte på hotellets CTS-anlæg, hvilket gør det muligt at undgå brugen af dyre frekvensomformere. Beregningerne viste desuden, at de eksisterende filtre resulterede i et ekstra højt energiforbrug og et dårligt indeklima, hvilket blev løst ved udskiftning med nye filtre fra Camfill. 

For at se materialet skal du godkende brugen af cookies.

Klik her for at ændre dine cookie-indstillinger