Bankagerskolen - energioptimering

Det er ofte kun små forbedringer af de tekniske installationer, der skal til for at opnå markante energibesparelser. Energikonsulent Lene Messell fra Bravida har været forbi Bankagerskolen i Horsens Kommune, hvor Bravida har udskiftet overgangstykker på fire ventilationsanlæg og derigennem sikret kommunen gode energibesparelser.

Horsens Kommune har siden 2018 haft en serviceaftale med Bravida om service og tilhørende vedligehold af ventilationsanlæggene i ca. 100 bygninger i kommunen fx alle dagsinstitutioner og skoler. Et eksempel er Bankagerskolen, hvor ventilationsanlæggene larmede og havde udfordringer med at levere den nødvendige luftmængde, selvom der tidligere var skiftet til spareventilatorer.

Løsningen

Selvom anlæggene allerede havde fået skiftet til spareventilator og nogle af de bedste filtre, man kan få, så var der klager på grund af et højt støjniveau fra anlæggene, og ydermere var der også en utilstrækkelig luftmængde. Derfor skiftede Bravida overgangsstykkerne fra ventilatorkamrene til rørsystemet med nye og større overgangsstykker, hvilket resulterede i lavere trykniveau, reduceret støj og energibesparelser.

Resultatet

”Bravida lavede målinger før og efter, at vi skiftede overgangsstykkerne. Tallene viste, at Horsens Kommune med en investering på 50.000 DKK kunne opnå en energibesparelse på 24 procent med en tilbagebetalingstid på blot tre år.”
- Lene Messell, Energikonsulent hos Bravida Danmark.

For at se materialet skal du godkende brugen af cookies.

Klik her for at ændre dine cookie-indstillinger