Bygning OU44 Syddansk Universitet

Bravida har stået for alle tekniske installationer og performancetests i bygning OU44 på Syddansk Universitet – en bygning, der vurderes til at være på Top 20 over de mest energieffektive i verden.

Opgaven

I forbindelse med opførelsen af en ny bygning i tre etager på 8.000 m2 til Teknisk Fakultet på SDU krævede bygherren Bygningsstyrelsen omfattende performancetests af alle tekniske installationer inden aflevering 
- herunder om de lovede virkningsgrader var opfyldt, om alt var korrekt indreguleret, og om brugerne kunne betjene installationerne. Testen indgik som en fast del af både udbud og Bravidas entreprisekontrakt, der omfattede el, VVS, sprinkler, automatik, ventilation og solceller.

Løsningen

Installationerne samt deres drift og vedligeholdelse blev tænkt ind fra starten, og alle parter i byggeriet blev involveret. Det krævede en meget grundig koordinering mellem alle faggrupper, så testen kunne gennemføres til aftalt tid. Performancetestens målinger viste, at OU44 levede op til de strenge krav i Bygningsreglement 2020. 

Resultatet

Bravidas vellykkede debut med performancetest for Bygningsstyrelsen har betydet, at både bygning og Bravida har fået stor ros fra den daglige bruger SDU. Bygning OU44 blev leveret til tiden, uden fejl og mangler og med installationer, som fungerede fra dag 1. Bygningen har et ekstremt lavt energiforbrug og en meget høj grad af komfort.

Download casen som PDF